Wilders en zijn PVV bereikt hij veel in de 2ekamer? 

In 2005 heeft Geert Wilders de Groep Wilders opgericht, de voorloper van de PVV. Jaren later is de PVV nog steeds een aanwezige naam in de politiek, niet altijd op de goede manier. Maar wat heeft hij ondertussen al bereikt in de Tweede Kamer?

Ontstaan PVV

De PVV staat voor De Partij van de Vrijheid en werd officieel opgericht op 22 februari 2006 door Kamerlid Geert Wilders. Hij was in 2004 vertrokken bij de VVD omdat hij de partij te links vond en richtte de Groep Wilders, de voorloper van de PVV, op. 

PVV zou staat voor een vrij, welvarend en onafhankelijk Nederland. Pas later gaf Geert Wilders aan dat de islam de reden was waarom hij de PVV had opgericht. In zijn campagne in 2006 kwam dit pas naar voren. Door deze uitspraken tegen de islam kwam hij steeds meer in opspraak, wat hem uiteindelijk 9 zetels in de Tweede Kamer en een grote rechtszaak opleverde. 

PVV officieel geen partij

Officieel is de PVV geen partij. Dit komt omdat Geert Wilders de partijleider, fractievoorzitter en ook het enige lid is. Daarom mag het eigenlijk dus geen partij heten. Mensen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger of donateur, maar nooit als lid. Zo hoeft de PVV ook geen verantwoording af te leggen aan leden. 

Waar staat de PVV voor?

PVV richt zich niet op 1 politiek onderwerp of op 1 specifieke doelgroep. Wel zijn er bepaalde onderwerpen die vaak terugkomen. Dit zijn onderwerpen met betrekking op de islamisering van Nederland, weerstand tegen kunstsubsidie en het verzet tegen het vluchtelingenbeleid. 

De meeste standpunten van de PVV zijn te omschrijven als populistisch met zowel conservatieve, linkse als rechtse standpunten. Het eigen volk komt eerst. Ze staan dan ook bekend om hun soms iets te racistische uitspraken.  

Wat heeft de PVV bereikt?

De PVV doet het ondanks alle kritiek die ze krijgen, het nog steeds goed in de peilingen. Ze zijn zelfs een tijdje de grootste geweest. Alleen toen het op stemmen neerkwam, viel het resultaat flink tegen en waren ze zeker niet de grootste. 

Ze hebben in 2010 24 zetels behaald en waren daardoor de derde partij van Nederland. Toch deden ze niet mee, omdat ze een gedoogakkoord moesten sluiten met de VVD en CDA. Wel heeft de PVV concurrentie gekregen door partijen als Forum voor Democratie. Daar hebben ze bij de verkiezingen in 2019 wat zetels aan moeten inleveren.

Beleidsmatig heeft de PVV dus nog niet veel bereikt. Wel is door de PVV het wantrouwen naar politici groter dan ooit en voelt een gedeelte van de minderheden in Nederland zich onzeker en niet altijd even veilig meer. 

Wilders en zijn PVV bereikt hij veel in de 2e kamer?

Waarom je beter niet alles op facebook zet

Tegenwoordig wordt alles gedeeld op facebook. Alle foto’s van vakanties, mijlpalen van het leven of van de kinderen, alles wordt op facebook gezet. Maar is dat wel zo slim om te doen? 

Het gebruik en de gevaren van facebook

Veel mensen zien het als onschuldig, maar het delen van foto’s en informatie op facebook kent ook zijn gevaren. Er worden veel persoonlijke dingen gedeeld en als je deze niet goed afschermt worden kan deze informatie bij de verkeerde personen terecht komen.

Privacy

Toen Instagram werd overgenomen door facebook is de belofte gedaan dat beide apps onafhankelijk van elkaar beheerd zouden worden. Dit is alleen niet helemaal nageleefd. Instagram en Facebook zijn geïntegreerd samen en dit wordt gebruikt om de grip op de advertentiemarkt te versterken.

Neemt veel tijd in beslag

Omdat de privacyregelgeving niet helemaal gewaarborgd wordt, kiezen steeds meer mensen voor facebook verwijderen. Ook neemt het scrollen op de apps veel tijd in beslag, wel dat het eigenlijk niets oplevert. Toch geeft het elke keer de prikkel om constant facebook te checken. Het staat vol met berichten, filmpjes en foto’s en je brein raakt gewend aan deze prikkels. Daardoor kun je soms na 5 minuten de app al weer openen om hersenloos te scrollen.

Waarom je beter niet alles op facebook zet

Kun je een pdf versturen? 

Even snel wat informatie versturen via de mail kun je het beste met een pdf-bestand doen. Ook als het meer bestanden zijn is dit de makkelijkste manier. Hoe kun je een pdf versturen?

Wat is een pdf? 

Veel documenten worden aangeleverd in pdf. Het bestandstype is ontwikkeld door adobe met de bedoeling om op een betrouwbare manier documenten te kunnen weergeven. Pdf is de afkorting van portable document format. 

Het is vooral bedoeld voor het weergeven van informatie. De informatie zal weergeven worden in de indeling die je bedoeld hebt. Een pdf verzekert je hiervan. Een pdf is ook een stuk veiliger, omdat het bestand niet meer aangepast kan worden. Je kunt er wel aantekeningen op maken, maar het officiële bestand niet aanpassen. 

Pdf samenvoegen

Een pdf-bestand kan dus ook niet aangepast worden. Mocht je meerdere bestanden samen willen voegen, dan kan dit op verschillende manieren. Een pdf samenvoegen kun je met bijpassende software van adobe doen. Hiervoor sluit je een abonnement af. Dit gaat heel gemakkelijk met het tabblad bestanden combineren. 

Andere programma’s 

Met de gratis Adobe Reader kun je wel pdf-bestanden lezen, maar geen pdf samenvoegen. Je kunt proberen het via andere online programma’s te doen, maar deze zijn een stuk minder betrouwbaar dan het betaalde adobe software. 

Kun je een pdf versturen?

Help, de computer doet het niet

Als je computer het niet meer doet, kan dit door veel verschillende oorzaken komen. Sommige oorzaken zijn makkelijk op te lossen, andere wat minder makkelijk. We geven je tips wat je kunt doen als je computer het niet doet. 

De mogelijke oorzaken

Als je computer stopt met werken of niet aan wilt gaan, kan dit meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat hij echt kapot is of dat de stekker er niet in zit. Ook kan er een stroomstoring zijn of een update nodig zijn. 

De oorzaken oplossen 

Als je computer niet meer aangaat moet je als eerst de stekker checken. Zit deze wel in het stopcontact of is de stekker beschadigd. Als de stekker beschadigd is, kan het zijn dat er een kabelbreuk is en dat hij daarom niet meer aangaat. 

Externe problemen oplossen

Als de stekker wel in het stopcontact zit, maar er gaat nog geen lampje branden, kan het zijn dat er een stroomstoring is. Enexis is een van de grotere partijen in het netbeheer in Nederland. Als er een Enexis storing is, dan moeten de andere apparaten in huis ook niet werken. Aan dit probleem kun je zelf niets anders doen, dan afwachten tot het opgelost is.

Help, de computer doet het niet

Misdaad in jouw omgeving

Als je sirenes hoort of politie ziet staan, wil je vaak weten wat er aan de hand is. P2000 is een netwerk over het uitrukken van hulpdiensten. Wat kun je er allemaal op vinden? 

P2000 meldingen

In het geval van een noodgeval bel je 112. De alarmcentrale die je aan de lijn krijgt maken een melding van het incident. Met de informatie die je ze geeft, kunnen de juiste hulpdiensten worden ingeschakeld. Deze meldingen worden verwerkt als p2000 meldingen.

Hoe werkt p2000?

Het p2000 netwerk wordt gebruikt om meldingen van de hulpdiensten duidelijk en overzichtelijk aan te bieden. De 112 meldingen die binnenkomen worden getoond op de website. 

Het systeem maakt het onderscheid tussen provincie en plaats. Als de melding bijvoorbeeld p2000 Delft is, koppelt het systeem de meldingen aan de juiste hulpdiensten in de juiste regio met p2000. Zo worden ze op de juiste manier ingelicht worden en zo snel mogelijk ter plekke zijn. 

Waarom p2000 in de gaten houden?

Veel mensen houden p2000 in de gaten omdat ze nieuwsgierig zijn. Als ze sirenes horen of hulpdiensten zien, willen ze weten wat er aan de hand is. Dit is ook slim om te checken als je een woning wilt kopen. Zo kun je precies zien wat voor buurt het is.

Misdaad in jouw omgeving

Is het echt gebeurt?

Tegenwoordig leest het grootste gedeelte van de samenleving het nieuws via social media. Ze zien een bericht voorbij komen op Facebook en gaan ervan uit dat het echt is. Is al het nieuws wat je leest wel echt gebeurd? 

Spannende koppen

Voor elk artikel wordt een aantrekkelijke kop gekozen. Dit wekt hopelijk de nieuwsgierigheid bij de lezers zodat erop geklikt wordt en het artikel gelezen wordt. Zeker op social media wordt dit veel gedaan. Het algoritme van social media checkt berichten alleen niet op de waarheid. 

Nepnieuws verspreid zich snel

Nepnieuws verspreid zich het snelste via social media. Er zijn allerlei redenen waarom mensen nepnieuws delen online. Zo willen ze onrust stoken, grappig zijn of geld verdienen met nepnieuws. Er zijn complete websites ingericht voor het verspreiden van nepnieuws. 

Mensen die de artikelen goed lezen, snappen dat het een grappig verhaal is of dat ze mensen opzettelijk op het verkeerde been willen zetten.

Hoe weet je of nieuws echt op nep is? 

Er zijn specifieke sites die erop ingericht zijn. Van zulke websites moet je dus al niets geloven. Als je op de hoogte wil blijven, kies dan voor specifieke nieuwssites die bekend staan als betrouwbaar. Van deze sites weet je dat ze zelf onderzoek doen en alleen betrouwbare bronnen gebruiken voor het schrijven van nieuws. 

Is het echt gebeurt?

Wat kun je maximaal lenen voor je huis? 

Een huis kopen kan nogal overweldigend zijn. Het gaat om een grote uitgaven en je moet aan veel verschillende dingen denken. Met als eerste stap, hoeveel kun je maximaal leven voor je huis? 

Wat is een hypotheek? 

Als je een huis wilt kopen heb je vaak een hypotheek nodig. Dit is een lening bij de bank die je gaat gebruiken om het huis te kopen. De woning is dan ook het onderpand voor als de lening niet terugbetaald kan worden. Maandelijks betaal je een bedrag terug aan de bank inclusief rente. Zo los je op ten duur de lening af. 

Hypotheek berekenen

Een hypotheek wordt berekend aan de hand van verschillende factoren. Het is daarom goed om in gesprek te gaan met een hypotheek adviseur. Deze zal je advies geven en je maximale hypotheek berekenen. Zo weet je ook voor welk bedrag je wat kunt gaan zoeken op de woningmarkt en hoeveel eigen geld je nodig gaat hebben. 

Online hypotheek indicatie

Je kunt een inschatting berekenen op de site van verschillende banken. Dit is vaak een indicatie met een standaard rekensom. Op deze manier kun je ze wel makkelijk vergelijken. Vaak kun je een iets hogere hypotheek krijgen als een hypotheekadviseur specifiek inzoomt op je persoonlijke situatie.

Wat kun je maximaal lenen voor je huis?

De warmtepomp helpt je besparen

Alles wordt steeds duurder, het is dus slim om te bekijken hoe je op sommige kosten kunt besparen en verduurzamen. De term warmtepomp hoor je steeds vaker voorbijkomen. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen ervan? 

Wat is een warmtepomp? 

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor de cv-ketel. De installatie zorgt voor de warmte in je huis. Hij zorgt ervoor dat de verwarmingen in huis goed werken en dat er warm water uit de kraan komt. 

Een cv-ketel werkt op gas, terwijl een warmtepomp gebruik maakt van de warmte om zich heen. Hij haalt de warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem. Deze warmte gebruikt hij om het water op te warmen. 

De voordelen van een warmtepomp

Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat hij niet werkt op fossiele brandstoffen. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Zo zal een warmtepomp nog lang meegaan. 

De aanschaf van een warmtepomp ligt wel een stukje hoger dan een cv-ketel. Deze investering is het wel dubbel en dwars waard, want de warmtepomp kosten zullen een stuk lager zijn waardoor je een hoop gaat besparen op de verwarmingskosten. Je hoeft geen gaskosten meer te betalen. Je huis verwarmen met een warmtepomp is daardoor een stuk goedkoper. 

De warmtepomp helpt je besparen

Nog aantrekkelijk de hypotheekaftrek?

Als je een huis gaat kopen of er een gekocht hebt, dan heb je hoogst waarschijnlijk een hypotheek. In dat geval heb je vast ook wel eens van hypotheekrenteaftrek gehoord. Maar is dit nog wel aantrekkelijk? 

Wat is hypotheekrenteaftrek? 

Deze regeling moet het aantrekkelijker maken voor Nederlanders om een huis te kopen. De hypotheekrente is het maandelijkse bedrag aan rente wat je aan de bank betaald. De hypotheek en rente is een maandelijkse flinke kostenpost. 

Om het toch aantrekkelijk te maken heeft de belastingdienst de hypotheekrenteaftrek bedacht. Dit houdt in dat je jaarlijks een bedrag aan hypotheekrente van je belastingaangifte mag aftrekken. Zo hou je meer geld over en kun je je woonsituatie beter onderhouden. 

Hoe lang kun je hypotheekrente aftrekken? 

De hoogte van de hypotheekrenteaftrek wordt berekend aan de hand van je WOZ-waarde. Je kunt gedurende 30 jaar gebruik maken van de aftrek. 

Als je verhuist zal het bedrag wat je kon aftrekken wel veranderen, maar de periode niet. Het bedrag staat niet vast, maar de looptijd van de hypotheekrenteaftrek wel. 

Aantrekkelijke hypotheekaftrek

Ook al blijven de regels veranderen, je kunt het toch blijven zien als een korting op de belasting die je anders moet betalen. Of deze korting aantrekkelijk blijft met stijgende woningprijzen is niet zeker. Maar jaarlijks geld besparen is altijd meegenomen! 

Nog aantrekkelijk de hypotheekaftrek?